torstai 20. maaliskuuta 2014

Viimeinen päivä espanjan tunneilla

Holaa!

Helmikuun lopulla lopetin espanjan opintoni kielikoululla. Kuten asiaan kuuluu, joka perjantai jaetaan todistukset lopettaville opiskelijoille ja otetaan yhteiskuva. Myös piscomalja tulee nautittua viimeisen kerran. Viimeisen päivän aikana opettajani Renzo antoi minun ja Nicolen maistaa passionhedelmää, joka hänellä oli eväänään, koska emme olleet sitä ennen maistaneet.
Granadilla, maistoimme Nicolen kanssa ensimmäisen kerran passionhedelmää - ei ole minun makuuni.
Todistusten jako. Amerikkalainen Nicole oli viimeisen viikon samoilla tunneilla kanssani. Kuvassa myös kaksi (yhteensä kuudesta opettajastani), Romeo ja Renzo.

Kävimme amerikkalaisten ystävieni kanssa syömässä ja koska oli minun viimeinen päiväni, sain valita ravintolan. En ole täällä Limassa asuessani vielä syönyt italialaisessa ravintolassa, joten päädyin "Don Italo" -nimiseen paikkaan. Pidin pikkuisen ravintolan sisustuksesta ja tunnelmasta. Sisällä myytiin myös orgaanisia tuotteita, kuten pähkinöitä ja leivoksia. TIlasin lasagnen ja juomaksi mango-mehun. 

Sisällä myydään mm. hollantilaisia waffleja, erilaisia mausteita, keksejä sekä muita luomutuotteita.

Kinkkujuusto-lasagne ja mangomehu, nam! 25 solia eli noin 6,5€.

Perussa juodaan paljon tuoremehua. Ei siis samanlaista tuoremehua, mitä Suomessa kaupan hyllyt ovat pullollaan, vaan mehu valmistetaan paikan päällä tuoreista hedelmistä. Täytyy silti myöntää, että olen jo addiktoitunut kokiksen makuun, valitettavasti. Eli limpsa menee mehun edelle, ainakin ravintolassa. Tosin perulaiset inca-kola ja chicha morada ovat aivan liian makeita juomia minun makuuni. Chicha morada on tehty violetista maissista. Täällä tosiaan valmistetaan maissista mitä tahansa!! 
Tässä selventävä kuva chicha moradasta. Juoma on minun makuuni liian makeaa.

Syötyämme päätimme vielä viikolopun alkamisen kunniaksi käydä jossain "uudessa" kahvilassa, jossa emme olleet vielä käyneet. Tsekkasimme varmaan neljä eri kahvilaa ja lopuksi päädyimme ensimmäiseen paikkaan, parempi katsastaa useampi, jotta on varaa valita. Kahvila oli nimeltään "Homemade...hecho en la casa".
Todella viihtyisä ja rento kahvila.
Kirsten, Caitlin ja Nicole.
Chocolate caliente (kaakao) ja porkkanakakku.

Lopulta tuli aika sanoa hyvästit ja minä olin lähdössä eri suuntaan ystävieni mennessä toiseen paikkaan. Halatessani heitä kadunkulmassa keskellä kirkasta päivää, joku nainen löi minua naamaan, eikä se ollut mikään kevyt lyönti, vaan tarkoituksella. Minulta meni hetki tajuta, että joku tosiaan löi minua naamaan. Ystäväni kääntyessä ympäri, sama nainen löi häntäkin ja suoraan kasvoille. Siis mitä hittoa! Ilman mitään syytä. Mikä HULLU! En tajua, vieläkään. Onko ystävien halaaminen kiellettyä? Naisella oli päässään muovinen "pussi" (ikäänkuin värjäyssuoja), hän oli noin 45-50-vuotias ja lisäksi lyhyempi kuin me. Nainen heristeli nyrkkejänsä ja meinasi lyödä uudelleen. Lähdimme juoksemaan toiseen suuntaan ja kerroimme poliisille, joka ohjasi meidät toiselle poliisille. Seurasimme tätä poliisia ja lopulta me kaikki poliisien kera seurasimme hullua naista.. Poliisit eivät ottaneet naista kiinni, ilmeisesti koska he eivät nähneet tilannetta. Myöhemmin paikalle tuli komisario, joka pahoitteli tapahtunutta ja kertoi, että kadulla liikkuu kaikenlaisia ihmisiä, joilla ei ole kaikki ruuvit "tallessa". Hän kehotti olemaan erityisen varovainen jatkossa. Mutta paha tällaisiin tilanteisiin on varautua.. Seuraavalla kerralla kyllä lyön takaisin, jos on vähänkään samanlainen tilanne!! Huhhuh. Onneksi meitä ei sattunut, mutta shokki oli sitäkin suurempi. 

Kerran istuessani bussissa liikennevaloissa, huomasin jonkun kodittoman miehen puhuvan kadunvarressa olevan työmaan Tiilikasalle. Mies heristeli muovipussejaan tiilikasalle ja vaikutti todella tuohtuneelta. Koko bussi seurasi tilannetta huvittuneena. Mies oli harmiton, mutta voi olla, että aurinko on pehmentänyt hänen päänsä.. Anyway, hulluja riittää, joka puolella.

Yliopiston kesäloma-kausi on nyt ohi, ja maaliskuun ekalla viikolla tein loppukokeeni. Perussa kokeiden maksimipistemäärä on 20 pistettä ja tarvitset 13, jotta pääset läpi. Espanjan opintoni päättyivät helmikuun viimeinen päivä ja 5.3. eteenpäin minulla on noin 2,5 viikon loma ja sitten 24. maaliskuuta alkaa varsinainen virallinen lukukausi (maalis-heinäkuu). Silloin kurssejakin pitää olla paljon enemmän.

Mutta siis lähden kahden meksikolaisen ystäväni kanssa reissaamaan kahdeksi viikoksi pois Limasta. Kohteinamme olivat mm. Cusco (tai Cuzco =quetchua, perulainen alkuperäiskieli), Machu Picchu, Puno ja Arequipa. Piipahdimme myös Bolivian puolella. Saatte reissukuvia vielä tällä viikolla! Tosin minulle tulee vaikeuksia kuvien suhteen, tunnetusti kuljen kamera joka paikassa eli kuvia varmasti riittää!

Buen viaje! Hyvää matkaa (minulle)! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti