lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 Toinen päivä

Aikamoinen ilmastonmuutos oli vastassa, kun Limaan astuin. Kaikkialla vihreää ja lämmintä. Vuoden toisen päivän tekemisiä, por favor.

Hengailin ensimmäisen virallisen kokonaisen päiväni Limassa kahden meksikolaisen vaihtarin kanssa. He asuvat samassa "isäntäperheessä" kuin minä. He myöskin puhuvat englantia, joten on helppo jutella, sillä alkeis-espanjalla ei tilata kuin kahvia.. Meksikossa puhutaan espanjaa, joten kundit olivat kuin kotonaan ja toimivat tulkkinani. Majoittajamme Rafael kertoi suuresta paikallisesta ostoskeskuksesta Jockey Plaza:sta, jonne päätimme suunnistaa taksilla. Siellä tarkoituksenamme oli tutkia paikallisia puhelinliittymiä, koska minulla ainakaan ei ollut puhelimessani minkään valtakunnan verkkoa, saunalahden langat ovat pikkuisen liian kaukana. Kun ollaan miljoonakaupungissa (Limassa, huom. pelkästään Limassa on noin 8,3 miljoonaa asukasta. VERTAA kun koko Suomessa asustaa harvakseltaan 5,4 miljoonaa ihmistä) on ymmärrettävää, että kaikkialle on jonoja. Elikkä paikalliseen Claro-puhelinoperaattorin toimipisteeseen oli arviolta ainakin tunnin jonotusaika, kun katsoin liikkeen ulkopuolelle jatkuvaa ihmismassaa.

Päivällä takseja on melko turvallista käyttää, mutta eihän sitä koskaan silti tiedä. Rafael neuvoi, että yksin kulkiessa turvallisimpia ovat taksit, joiden kuljettajalla on rinnassaan Securidad-"kyltti". Yksin ei saa kulkea kovin myöhään ja vieraalla alueella - noo, minähän olen melkein ehta perulainen (ts. be careful)!
Meksikolaiset Emanuel y Miguel @ Jockey Plaza.
Feliz Navidad!
Juhlitaanhan joulua päiväntasaajan eteläpuolellakin, 

vaikka on kesä :)
Ei täällä koristeista huolimatta kovin jouluiselta tunnu, kun se tärkein eli lumi puuttuu. Tosin, eipä siitä saanut Suomessakaan nauttia, ainoastaan mustasta ja märästä kelistä. Anteeksi, ei ole tarkoitus masentaa, ilmeisesti olette juuri saaneet valkoista lunta ympärille. Voimia ja pitkää pinnaa toivotellen täältä + 27 asteesta.

Aamupala (desayuna) ei ainakaan minun isäntäperheessäni ole kovin kummoinen. Leipää margariinilla, ilman lisukkeita. Eipä se kovin kauaa täytä, mutta kuuluu vuokraan. Kodinhoitaja tekee tuoretta aitoa mehua joka aamu. Usein se on ollut papaijaa.
Joulukoristeet pistettiin pois (Suomen) loppiaisena.
Tässä alkumaistiaisia monista inka-tuotteista. Paikallisten suosiossa oleva limpsa on todella makeaa, mutta hyvää.
Pakkohan se oli saada, kun osui silmiin!
6,90 solia on 1,80 €.
Hiljaa hyvä tulee, kyllä näitä tekstejä alkaa pikkuhiljaa ripotella teitin silmäiltäväksenne. Ensi kertaan, adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti