sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Universidad, Miraflores y Escuela del Sol

Hola amigos!

Tällä kertaa kerron vähän vaihto-yliopistostani ja kielikoulusta.

Kävin Universidad Peruana de Sciencias Aplicadas (UPC)-yliopistolla meksikolaisten vaihtareiden kanssa tutustumassa ja keskustelemassa kansainvälisyyskoordinaattorin kanssa. Tällä hetkellä yliopistolla ei ole tarjota minulle kuin yksi kurssi ja sekin on espanjankielinen. Joten käyn sen lisäksi espanjan kielikurssilla Mirafloresissa. Perussa vietetään kesälomaa tammikuusta maaliskuuhun, jolloin opiskelijoita ei ole "paljoa" koululla. Suomeen verrattuna tämäkin määrä on paljon! Maaliskuusta heinäkuuhun on seuraava virallinen lukukausi. UPC:llä on kolme kampusta Limassa: Monterrico, San Isidro ja Villa. Itse opiskelen Monterricon kampuksella.
Yliopisto on todella moderni ja mukavan tuntuinen näin ensifiiliksellä...
...ja aivan eri tasoa kuin Laurean Hyvinkään toimipiste.

Yliopistolla on mm. on Starbucks-kahvila, pankki automaatteineen, tavallinen kahvila sekä ruokala. Juoma-, sipsi- ja keksiautomaatteja löytyy useammastakin paikasta. Kampus on aidattu eikä porteista pääse sisään ilman kulkulupaa, joka näytetään vartijalle.


Latinomaissa (ainakin Amerikassa) lapsille annetaan yleensä sekä isän että äidin sukunimi. Siitä johtuen minulle on laitettu kahteen kertaan sama sukunimi.
Kampukseni pääsisäänkäynti. Koulu on avoinna kesälomallakin joka päivä, ja vartijat päivystävät.

Kävimme Alejandran, Emanuelin ja Miguelin kanssa Mirafloresissa kielikoululla ja samalla lounastimme arabialaisessa ravintolassa. Ensimmäinen kerta minulle arabialaisessa, ja tännehän tultiin kokeilemaan kaikkea uutta! Pakko laittaa tähän omaan elämääni sopiva loistava "siteeraus". Tosin minun tulee käytyä uusissa paikoissa vähän useammin kuin kerran vuodessa.

Ja nyt voidaan palata taas Limaan!
Tarboush - arabialainen ravintola Mirafloresissa.
Lammasta riisin ja salaatin kera, suunnilleen 4 € juomineen.
Hyvää, mutta lammas oli hieman sitkeää.


Parque Kennedy Mirafloresin keskustassa.

Jostain syystä puisto on täynnä pieniä kissoja, paikallisetkaan eivät tiedä miksi.
La Escuela del Sol:in kielikurssi on maksullinen, mutta jotenkin niitä pisteitä ja kielitaitoa on haalittava. Käyn kielikoulua maanantaista perjantaihin 9.-13.00. Opettajat vaihtuvat suunnilleen 2-3 viikon välein ja ovat todella mukavia. Espanjan kielen opiskelijoita on ympäri maailmaa ja he opiskelevat koululla viikosta kuukausiin. Itse aion olla 2 kuukautta. Olen tavannut niin amerikkalaisia, eurooppalaisia kuin aasialaisiakin aina 14-vuotiaasta eläkeläisiin. 
La Escuela del Sol = Aurinko koulu

Koulu ei ole kilometreissä mitattuna kaukana asunnoltani, mutta ottaen huomioon Liman asukasmäärän, on julkisilla liikuttaessa varattava paljon aikaa. Lähden joka aamu asunnolta noin 1h 15min ennen koulun alkua. Kävelen eräälle isommalle kadulle ja odotan bussia, joka kulkee haluamaani reittiä. Oma päätepysäkki on kysyttävä joka ikinen kerta bussilippujen myyjältä, sillä vaikka busseissa lukee katujen, reittien tai päätepysäkkien nimet, ne eivät välttämättä sillä kertaa kulje sitä reittiä. Bussimatka kestää vaihtelevasti ruuhkista riippuen 30 minuutista 1h:n, joten välillä omalle pysäkille saapuessani, minun on juostava koululle, joka on noin 20 min Kävelymatkan päässä bussilta. Mikään aamu et voi tietää kauanko joudut olemaan bussissa tai kauanko ylipäätään joudut odottamaan "oikeaa" bussia. Tämä matkustustapa ei sovi heikkokermoisille: vauhtia ja vaarallisia tilanteita bussissa sekä ruuhkat.

Joka perjantai kielikoululla juhlistetaan lopettavia opiskelijoita, jotka jatkavat matkusteluaan, töitä tai opintojaan muualla. Aina jaetaan todistukset ja kohotetaan malja yhdessä: 
"Arriba, abajo, al centro, pa dentro". 
"Malja ylös, malja alas, malja keskelle, malja suuhun" :D 
Viikonloppu on aina mukava aloittaa näissä tunnelmissa.
Tällä kertaa malja oli "pisco sour con fresa". Pisco on "hedelmä", josta valmistetaan alkoholia. Pisco souriin lisätään lantrinkia :D, joka tällä kertaa on mansikkaa.

Adios amigos, nos vemos (nähdään)!